Medverkande företag

Finns din framtida arbetsgivare med på listan?

Flera företag är engagerade i vår utbildning. Många av dem är engagerade i biobaserad produktion och har en spännande framtid med utveckling av både process och produkt.

Saknar du ett företag i din hemtrakt i den här listan? Det finns säkert något intressant för dig på nära håll. Kontakta oss så kan vi hjälpa till.

Nouryon utanför Sundsvall tillverkar bland annat fettbaserade funktionskemikalier och expanderande mikrosfärer.

Northvolt i Västerås och Skellefteå jobbar med tillverkning av batterier, aktivt material, cellmontering, återvinning och hjälpmedel.
 
Borealis, i Stenungsund är den enda polyetentillverkaren (PE) i Sverige.
 
I Stenungsund på INOVYN produceras natronlut, PVC och saltsyra som används till att göra produkter som är en del av vår vardag.
 
St1 Refinery i Göteborg och Nynas med produktion i Nynäshamn och Göteborg raffinerar råolja till bland annat fordonsbränsle och avancerade funktionskemikalier.

Kraton Chemical (Arizona chemical) i Sandarne utanför Söderhamn och Sunpine i Piteå raffinerar tallolja till biobaserade kemikalier och drivmedel.

Plyfa i Hassela utanför Hudiksvall tillverkar avancerad fanér.

Bollnäs EnergiRenova i Göteborg och Värmevärden producerar biobaserad värme och elenergi.

Norrenergi har anläggningar i Solna (fjärrvärme och fjärrkyla), Sundbyberg (fjärrvärme och fjärrkyla), Frösunda (fjärrkyla) och Haga (fjärrvärme, samägd med Stockholm Exergi) Stockholm Exergi är organiserat i tre kärnfunktioner med utgångspunkt i värdekedjan: bränsleförsörjning, produktion och distribution samt marknad. Söderenergi producerar värme och el genom fjärrvärme och kraftvärme, främst på Igelstaverket i Södertälje. 

Iggesund Paperboard utanför Hudiksvall, Stora Enso Fors utanför Avesta, Fiskeby Board utanför Norrköping, Smurfit Kappa i Piteå och BillerudKorsnäs i Gävle tillverkar bland annat förpackningsmaterial baserad på vedråvara.

SCA Östrand utanför Sundsvall, Munksjö Paper Aspa bruk utanför Askersund, Södra Cell med produktion i Värö, Mönsterås och Mörrum samt Stora Enso Skutskär utanför Gävle tillverkar exempelvis absorptionsmaterial för blöjor och bindor samt fiber för användning i papper och förpackningsmaterial.

Holmen Paper i Norrköping och Hallstavik tillverkar papper.

medverkande företag